Novosti

Otvorena medijska grupacija je sudjelovala na Change Leader Day

Dana 16.rujna 2017. godine, u sklopu projekta ”Neformalni zavod za zapošljavanje: Spremni za život!”, Otvorena medijska grupacija je sudjelovala na Change Leader Day, cjelodnevni sastanak s liderima društvene promjene, dobitnicima/cama podrške na ranijim natječajima RfC i Tele2 Hrvatska.

Sastanak je održavan u domu Muljava kod Vojnića, budući da u Vojniću se provodi jedan od programa koje Reach For Change podržavava drugu godinu zaredom.

Na sastanku su sudjelovali voditelji projekata ”Logopeda bez granica”,  ”Mali pomagači” kojim se daje podrška djeci koja svakodnevno pomažu svojim roditeljima s invaliditetom, kroničnim bolestima ili pak braći ili sestrama s teškoćama u razvoju, gospođa Milena Basara  za projekt “Djeca putnici”. Naime, u Vojniću i nizu drugih slabije razvijenih zajednica ne postoji organiziran oblik zbrinjavanja djece putnika od završetka nastave do polaska kući pa nerijetko izbije nasilje među djecom. Projekt nastoji djeci putnicima osigurati sigurno i toplo mjesto, pogotovo u zimskim i hladnijim danima, za učenje i igru do polaska školskog autobusa te  voditelj projekta “Pomorski HUB u zajednici” Marka Knežića iz u kojem korištenjem tradicionalne brodogradnje kao praktičnog oblika učenja životnih vještina i kao platforme za razvoj mladih omogućuje edukatorima izravan rad s učenicima kako bi im se pomoglo nadići prepreke, ojačati suradnju, omogućiti rad u timu i razviti komunikaciju te Otvorena medijska grupacija sa projektom ”Neformalni zavod za zapošljavanje: Spremni za život!”.

Na sastanku su voditelji projekata i predstavnici Reach for Change-a, raspravljali o dosadašnjim aktivnostima na projektima te o svojim ishodima i zaprekama. Ovim putem imali smo još bolju mogućnost povezati se sa svim pobjednicima Reach for Change programa, koji su sudjelovali na Change Leader Day te tim putem smo podijelili svoja iskustva.

Veselimo se sljedećem okupljanju na Change Leader Day!

ReachForChange

 

Da vas podsjetimo: Tele2 i međunarodna zaklada Reach for Change iz Švedske i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju na projektu „Reach for Change – Budi promjena“. Zajednički projekt započeo je 2015. godine, kada je Tele2 svojom podrškom omogućio početak rada zaklade Reach for Change u Hrvatskoj. Cilj suradnje je pružiti financijsku i nefinancijsku podršku projektima koji značajno doprinose rješavanju nekih od najvećih problema s kojima se susreću djeca.

 

TELE2+ta-daa!_pozitiv RFC

 

 

 

 

 

 

Postavljeno u: Istaknute novosti, Nekategorizirano, Novosti

Ostavi komentar (0) ↓

Ostavi komentar