Novosti

Sudjelovali smo na Sarajevo Youth Summit-u!

Sudjelovali smo na Sarajevo Youth Summit-u!

Od 14. do 16. listopada 2015. godine u organizaciji Regionalnog ureda Inicijative mladih za ljudska prava predstavljen je treći po redu Sarajevo Youth Summit. Uz predstavnika Otvorene medijske grupacije sudjelovao je i veliki broj aktivista/kinja, političara /ki iz regije kao i iz cijeloga svijeta gdje se kroz diskusije, panele i izlaganja poslala jasna poruka o aktualnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

U ova tri dana, koliko je trajao Summit, raspravljalo se o gorućim pitanjima u regiji poput prava žena, LGBTIQ prava, problematici nacionalnih i etničkih manjina, tzv. povratnicima kao i o tranzicijskoj pravdi te suočavanju s prošlošću. Mladi stručnjaci/kinje iz cijelog svijeta poslali su usuglašenu poruku koja potiče snažniju lobističku poziciju na svakodnevnoj razini, grassroot aktivizam te zagovaranje individualnih prava.

Na samom kraju sa sudionicima Summita panelistice iz Kolumbije i Azarbejdžana su podjelile svoje osobne priče o važnosti aktivističkog djelovanja i njegovog utjecaja na političke procese kao i usvajanje  sloboda čime se mlade nastojalo potaknuti na aktivnije djelovanje i socijalnu participaciju u svojim lokalnim zajednicama.

 

Postavljeno u: Istaknute novosti, Nekategorizirano, Novosti

Ostavi komentar (0) ↓

Ostavi komentar