Novosti

Filmovi srednjoškolaca na Tuzla film festivalu

tuzla_film1S veseljem vas obavještavamo da su oba dokumentarna filma “ART HELPS” I “VELIKI ODMOR”, koja su nastala u okviru radionica MINORITY 3D primljena u program Tuzla film festivala. “3D” je projekt koji kroz zajednički rad srednjoškolaca različitih nacionalnosti na produkciji dokumentarnih filmova doprinosi odgoju srednjoškolaca o multikulturalnosti i toleranciji između nacionalnih manjina u Osijeku i Vukovaru.

Autori dokumentarnih filmova su srednjoškolci iz Vukovara i Osijeka.

U vukovarskim i osječkim srednjim školama održane su radionice kroz koje je učenicima i nastavnicima pruženo znanje o nastanku i produkciji dokumentarnog filma, radi pokretanja filmske ili medijske sekcije u školi. Unutar projekta je učenicima i nastavnicima omogućeno da rade na snimanju dokumentarnog filma u profesionalnim uvjetima i uz pomoć iskusnih mentora.

Nositelj projekta je Centar za kulturne djelatnosti, a projekt provodi u suradnji s Otvorenom medijskom grupacijom (Zagreb) te partnerskim udrugama Kino klub Vukovar (Vukovar) i Urban fest Osijek (Osijek).

III Tuzla film festival – južnoslavenskog filma održava se od 10 do 14 rujna 2014. u Tuzli.

Inače, ove godine je prijavljeno preko stotine filmova sa južnoslavenskih prostora kao i trideset internacionalsnih filmova, što dokazuje da je Tuzla film festival postao ozbiljan događaj i mjesto okupljanja filmskih profesionalaca kako iz ovog djela Europe, tako i cijelog svijeta.

Postavljeno u: Istaknute novosti, Novosti

Ostavi komentar (0) ↓

Ostavi komentar