Novosti

Otvorena medijska grupacija potiče zastupljenost žena na upravljačkim pozicijama

Otvorena medijska grupacija sudjelovala je u produkciji TV spota u sklopu projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj˝ kojem je cilj  osvješćivanje i promicanje potrebe za uravnoteženom zastupljenošću žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama u trgovačkim društvima, a kojeg provodi Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske.

Radna verzija spota premijerno je prikazana u Hrvatskom saboru  23. siječnja 2014.,  a između ostalih predstavljanju su sudjelovali predstavnica Europske komisije gđa. Mirella Rašić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, pučka pravobraniteljica Lora Vidović, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav i saborski zastupnik Peđa Grbin, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi  Tireli, zastupnica Jadranka Kosor, Melita Mulić, Ljiljana Cvjetović, Nadica Jelaš i Dunja Špoljar, ravnateljica vladinog Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin, predstavnici i predstavnice veleposlanstava SAD-a, Nizozemske, Francuske i Velike Britanije te ostali visoki uzvanici i uzvanice, predstavnici organizacija civilnog društva i medija. TV spot zorno prikazuje problematiku podzastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama, a predstavnice Otvorene medijske grupacije sudjelovale su u pisanju scenarija za spot. Prikazivanjem  medijskog spota želi se postići senzibilitet šire javnosti i ukazati na postojeći problem podzastupljenosti žena na tržištu rada.  Naime, recentni podaci jasno pokazuju poražavajuću situaciju vezanu uz sudjelovanje žena na najodgovornijim, najcjenjenijim i najbolje plaćenim pozicijama na tržištu rada.

Kako smo od samog svog osnutka provodili aktivnosti i kampanje koje potiču ravnopravnost žena i muškaraca, želja nam je i dalje surađivati s  udrugama, organizacijama i institucijama koje djeluju u ovompodručju.

Fotografije:

Postavljeno u: Istaknute novosti, Novosti

Ostavi komentar (0) ↓

Ostavi komentar