Prijavite trgovanje ljudima

prijavite_trgovanje_ljudima_thumb

Prijavite trgovanje ljudima (2008), TV spot, redateljica Ivona Juka, trajanje 38, 30 i 15 sekundi

Kampanja „Prijavite trgovanje ljudima“ (2008) realizirana je unutar Twinning projekta CARDS 2004 između Ludwig Botzmann Instituta za ljudska prava iz Beča i Ureda za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske. Kampanja je posebno upućena na nogometne navijače i bila je prikazivana na Hrvatskoj televiziji za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva. U kampanji je sudjelovao naš poznati nogometaš Davor Šuker.

prijavite_trg_plakat_2 Kampanja se sastojala od prikazivanja televizijskog spota, te od plakata koji su izrađeni u tri vizuala. Manji plakati bili su postavljeni i u tramvajima u Gradu Zagrebu.

Kampanja planirana u ovom projektu koji se fokusira na potencijalne korisnike, slijedi process podizanja svijesti koji smo započeli s prethodnim kampanjama protiv trgovine ljudima. U razvoju scenarija za ovaj TV spot odlučili smo se obratiti onima koji bi mogli imati pristup žrtvama trgovine ljudima – potencijalnim korisnicima. Namjera ove kampanje je izazvati suosjećanje i empatiju u potencijalnim korisnicima prema žrtvama trgovine – muškarcima, ženama i djeci, poticati ih da obrate pozornost na znakove trgovine ljudima, te ukazuju na nekoliko različitih situacija u kojima mogu susresti žrtve trgovine. Namjera spota je senzibilizirati potencijalne korisnike i ukazati im na  činjenicu da trgovina ljudima postoji i potaknuti ih da prijave trgovinu ljudima.

Galerija fotografija: